Welcome Home Ministries, Africa

Welcome Home Ministries Africa (WHMA) is een weeshuis voor (ongeveer 75) kinderen van 0 tot 6 jaar in Jinja, Oeganda. Vaak worden kinderen opgevangen omdat zij ziek of ernstig ondervoed zijn. Doel is om zoveel mogelijk kinderen weer te herenigingen met hun familie indien dit mogelijk is. Hierbij wordt met renteloze leningen gewerkt en begeleiding door de twee maatschappelijk werksters.

Naast de opvang van de kinderen in het weeshuis is de organisatie ook actief in de omliggende dorpen. Zo vind er elke twee maanden een medisch spreekuur plaats in Lwambogo, een dorp midden in de suikerriet velden. Op zo’n dag komen rond de 500 tot 700 patiënten, ook uit de omliggende dorpen. Daarnaast heeft Welcome Home ook een ambachtsschool waar timmerlessen en naailessen worden gegeven.

Annemie van Beugen is als vrijwilliger nauw betrokken bij het weeshuis. Ze is tijdens een vakantie in 2005 in contact gekomen met de directrice. Tijdens haar rondreis door Oeganda kwam ze terecht in het plaatsje Jinja. Op straat hoorde ze het gezang van kinderen uit een restaurant. Ze zag een lange tafel met daaraan ongeveer 30 kinderen. Ze hadden allemaal frietjes en een snack. Toen ze verder wilde gaan kwam een vrouw (Mandy Sydo) naar buiten en sprak haar aan. Het bleek dat de kinderen in het restaurant de oudste kinderen van het weeshuis waren waarvan Mandy de directrice is. De kinderen waren voor het eerste van hun leven uit. Na deze ontmoeting heeft Annemie het weeshuis niet meer los kunnen laten en gaat ze jaarlijks helpen als vrijwilliger. De band met de directrice is zeer hecht geworden.

Lees alles over dit project op: http://www.welcomehomeafrica.com