Welcome Home Ministries, Africa

Welcome Home Ministries Africa (WHMA) is een weeshuis voor (ongeveer 75) kinderen van 0 tot 6 jaar in Jinja, Oeganda. Vaak worden kinderen opgevangen omdat zij ziek of ernstig ondervoed zijn. Doel is om zoveel mogelijk kinderen weer te herenigingen met hun familie indien dit mogelijk is. Hierbij wordt met renteloze leningen gewerkt en begeleiding door de twee maatschappelijk werksters.

Naast de opvang van de kinderen in het weeshuis is de organisatie ook actief in de omliggende dorpen. Zo vind er elke twee maanden een medisch spreekuur plaats in Lwambogo, een dorp midden in de suikerriet velden. Op zo’n dag komen rond de 500 tot 700 patiënten, ook uit de omliggende dorpen. Daarnaast heeft Welcome Home ook een ambachtsschool waar timmerlessen en naailessen worden gegeven.

Annemie van Beugen en Alibert Bok zijn als vrijwilliger nauw betrokken bij het weeshuis. Dit nadat zij tijdens een vakantie in 2005 in contact kwamen met de directrice. Tijdens hun rondreis door Oeganda kwamen zij ook in het plaatsje Jinja in Oeganda. Op straat hoorden ze het gezang van kinderen uit een restaurant komen. Ze zagen een lange tafel met een dertigtal kinderen. Allemaal hadden ze frietjes met een snack. Toen ze verder wilden lopen kwam een vrouw (Mandy Sydo) naar buiten en sprak hen aan. Het bleek dat de kinderen in het restaurant de oudste kinderen van het weeshuis waren waarvan Mandy de directrice is. De kinderen waren voor het eerst van hun leven op een uitje. Uit dit contact is veel meer gegroeid.

Lees alles over dit project op: http://www.welcomehomeafrica.nl